how to survive math.


Hatar kombimatten, förstår ungefär hälften av vad vår lärare försöker säga. Skulle säkert gå bättre om man hade en bra lärare. Med en matte-latte från After Eight och bästisen på min vänstra sida överlever jag ändå rätt smärtfritt!

some kind of shopping.




Köpte lite välbehövliga saker idag så som rött nagellack och en ny, helt vanlig, svart plånbok. Dessutom hittade jag en puderrosa/beige blus på Kappahl (!) för bara 10 euro. Tyckte jag kunde unna mig när jag har läst till 4 st förhör på två dagar och gått till 15.45 både igår och idag (+imorgon). Tungt med kombi, but i'll make it!

todays.


Bra kvalité. Addera en oförstående hund och du har en toppenbild. Njaaae. Anyway, detta hade jag på mig idag:
Skinnjacka- Carlings
Topp och halsduk- H&M
Chinos- Gina Tricot
Klocka- Jetset
Converse

mera porslin.


Denna lilla kanna från Rörstrand fyndade mamma på Juthbackamarknaden förra helgen för bara 5 euro. Gissa om jag har kastat trånande blickar på den sen dess! Idag gav hon den till mig. Dör, så fin!

De två "Taika" muggarna från Iittala som jag har bloggat om tidigare men som inte fastnat på bild ännu. Drömmen är att ha en stor samling av all Taika-porslin när jag flyttar hemifrån, får se hur det blir med det.

fredagsmys.


Så var andra skolveckan över! Har bland annat varit till Kokkola med hela beklädnadsavdelningen för att köpa tyg och shoppa, hittade dock bara tyg till ett förkläde. Igår var också en tygförsäljare till skolan så då beställde jag ett kjoltyg så nu vill jag bara börja sy den! Köpte senaste numret av Elle idag för bra läsning och massvis av inspiration, så nu blir det allt dags för att krypa under en filt och börja läsa! :)

två fina.



två fina stickade tröjor från Gina Tricot.
Kom hem från Jakobstad för en stund sedan. Gick i skolan till 15.45 och sen for jag på stan med bästis och några till. Helt okej dag men nu borde jag verkligen ta och plugga kombimatte, usch!

...


Spenderar helgen med bästis och har därför inte tid att uppdatera bloggen. Fler inlägg kommer nästa vecka! :)

iittala.


Fullkomligt älskar Iittalas serie "Taika"! Jag tycker att motivet är helt underbart och efter flera års drömmande slog jag till när jag hittade dessa fyra tallrikar för 10€/ca 100kr styck (annars kostar de ungefär 16€). Några veckor senare hittade jag dessutom Taika-muggar för lite billigare pris, så då fick det bli två blåa muggar! Helt klart ett av sommarens bästa köp!

dagens kollage. (tidsinställt)


Slängde ihop ett kollage på kläder, skor och accessoarer som jag gärna skulle bära idag.
Stickad tröja- Bik Bok
Byxor- Gina Tricot
Boots- Vagabond
Armband- Marc By Marc Jacobs
Väska- Cambridge Satchel Company (vill haaa!)

mot skolan!


Klockan är halv sju och jag ska snart dra iväg mot skolbussen. Känns inte så jobbigt med tanke på dagens schema; Sömnad, Sömnad, Sömnad, Sömnad, Engelska!

dreamcatchers.



Fann till min lycka två drömfångare på en marknad för en tid sen. Fick sån beslutsångest så det fick bli en stor och en liten, 12€/ca 120kr för båda. Fynd tycker jag! Med dessa hängandes på väggen vid sängen kan jag nu alltså gå lungt till sängs, skämt åsido. Godnatt!

tired.


Kom hem för bara några timmar sedan, har gått i stan med mamma och köpt saker till skolan. Efter min andra skoldag känner jag mig ungefär som på bilden- minus alla vinterkläder. Sååå trött! Att ta kombiexamen låter väldigtväldigt tungt men jag ska prova på och se om jag klarar det. Nej fel, jag SKA klara det!

fiskbensfläta. (tidsinställt)


Befinner mig i skolan just nu så jag har förhandsprogrammerat detta inlägg.
Provade att göra en fiskbensfläta på min småkusin för några dagar sen. Blev rätt fin för att vara andra gången, så vacker i jämförelse med "vanliga" flätor också. Denna kommer jag absolut försöka göra på mig själv! Måste bara försöka hitta några mer diskreta hårband...

saturday.


Bara för att jag hatar när folk censurerar icke smickrande bilder, tänker jag inte redigera bort min mun, hur konstig den än råkar se ut här, haha.

stickad tröja- H&M
levi's 501- loppis
fjäderörhänge, stora ringen, skinnryggsäcken- Gina Tricot
dubbelringarna- JC

first day in school.

Kom hem för en stund sen från min nya skola. Allt verkade riktigt bra, hela skolan är så fin och klasskompisarna verkar trevliga. Vi började med en samling i festsalen tillsammans med alla ettor, därefter blev vi indelade i block och gick till ett auditorium där vi fick mer info. Efteråt bekantade vi oss med klassen i vårt klassrum. Hela dagen har bestått av massvis med information, så nu är man så trött i huvudet. Antar att det blir lättare senare när man lärt sig hur allt funkar. :)

ursäkta den dåliga kvalitén och det faktum att jag har fotat i spegeln (borde verkligen köpa en fjärrkontroll till kameran)!
ny ärmlös jeansskjorta- H&M
jeans- Gina Tricot
klocka- Jet Set (fått av bästis!)

intro.

Hej people!
Mitt tredje seriösa försök att starta min blogg nu, döm mig inte för hårt om jag inte lyckas hålla den vid liv!
Rebecca är namnet och jag är 16 år. Imorgon börjar jag på ett ny kapitel i livet, jag börjar nämligen på yrkesskolan Optima. Jag kommer gå en treårig utbildning i strävan att bli klädsömmare, samtidigt ska jag även läsa en kombiutbildning med Jakobstads gymnasium så att jag kan stå där om tre år med den vita mössan på huvudet.
Bloggen kommer fungera som ett ställe att kunna skriva av sig på och att titta tillbaka på i framtiden.
Hoppas ni är med mej.
Puss!


Såhär känner jag mej inför skolstarten, förväntansfull men förfärad över att sommaren är slut..
Bilden visar även mitt sanna jag, haha!

RSS 2.0